Wednesday, May 7, 2014

Turist pentru o zi in propriul oras

    Wow, atat de repede au trecut primele patru luni din anul 2014, inca...este deja luna MAI. In sfarsit, dupa multe zile ploioase si de-a dreptul mohorate putem spune ca intr-adevar primavara ne rasfata cu soare, mult soare.
    Si pentru ca nu puteam lasa inceputul lunii nesarbatorit, anul acesta am ales in locul marii o zi petrecuta alaturi de prieteni departe de agitatia orasului.

                                                 Destinatia noastra: Mogosoaia.

    Mogosoaia reprezinta unul din locurile cele mai cautate si atractive pentru cei care doresc sa lase in urma forfota Bucurestiului si sa se bucure de tihna si aerul curat oferit de acest loc care dateaza de secole.
    Atmosfera ''de odinioara'' te invalui inca dupa primii pasi facuti si te ghideaza de-a lungul camerelor palatului, dezvaluindu-ti maretia stilului arhitectural brancovenesc, o combinatie unica de elemente venetiene si otomane.


    Constructia palatului a inceput in anii 1698, finalizandu-se in 1702, devenind astfel resedinta familiei Brancoveanu timp de 120 de ani.Palatul avea sa fie devastat de otomani in timpul razboiului ruso-turc din 1774, anii 1821 aveau sa-i aduca o noua lovitura, palatul suferind o noua distrugere. Insa, datorita familiei Bibescu, palatul ajunge sa renasca din propria ruina, fiind amintit de vizitatori ca ''o minune arhitecturala,minune de dinafara, minune pe dinauntru, minune de jur imprejur''

     Te-am convins?! Ei bine, pentru a-ti incepe calatoria in timp nu ai nevoie decat de o zi senina si calduroasa de primavara si un aparat foto pentru a imortaliza fiecare moment.Hugs, 
Christina xoxo
                       

No comments:

Post a Comment