Thursday, January 16, 2014

Azi aleg fericirea!

    Sa existe oare o reteta magica a fericirii? Sincer, nu cred. Cu toate ca domeniul meu este cel medical si lumea are tendinta sa creada ca tu esti cel care detii secretul si "ingredientele" magice, ei bine nu exista niciun ingredient magic, nicio reteta miraculoasa ci doar milioane de oameni cu milioane de moduri prin care fiecare in parte incearca sa-si gaseasca propriul "drum'' spre fericire.
    In dictionar, fericirea este o stare de multumire intensa, datorata unei bucurii, in realitate trebuie adaugat ca fericirea este o consecinta a propriului efort. Nu avem nevoie de retete, de sabloane, de mituri, avem nevoie de mici detalii(in unele cazuri observate poate doar de noi), de mici gesturi care sa ne aduca zambetul pe buze. Fericirea este o optiune pe care trebuie sa o alegem zilnic, fara a astepta acest lucru de la altcineva.


    Iata cateva lucruri simple pe care le poti face zilnic si care te fac sa te simti minunat.

1.Incepe-ti ziua cu o ceasca de cafea cu noua aroma. Stii cafeaua aceea de care nu erai convinsa daca sa o cumperi sau nu? Ei bine, nu mai sta pe ganduri si delecteaza-ti simturile cu un nou gust, vorba aceea, ziua buna se cunoaste de dimineata.



2.Fa o lista cu lucrurile pentru care esti recunoscatoare. La inceput va fi mai greu, dar sunt convinsa ca vei termina prin a face o lista foarte lunga., pentru ca exista zeci de lucruri fara de care viata ta nu ar fi la fel.
Andre Comte-Sponville, in "Micul tratat al marilor virtuti'' spune ca recunostinta este puterea de a ne bucura de ceea ce avem. Nu trebuie sa uitam niciodata sa apreciem ceea ce avem!


3.Concentreaza-te pe lucrurile pozitive din viata ta.Nu inseamna ca poti gasi fericirea doar in absenta problemelor. Fericirea vine si din modul in care faci fata situatiilor zilnice.


4.Gandirea pozitiva-un mod de viata. Fericirea depinde de gandurile si sentimentele cu care ne inconjuram. Se spune ca zilnic avem peste 70.000 de ganduri, ceea ce inseamna ca este imposibil sa analizam fiecare gand in parte. Dar daca am incerca sa filtram macar o mica parte din ganduri si am scoate la iveala pe acelea frumoase?! Invata sa folosesti cuvinte pozitive, indeparteaza sentimentele urate, incurajeaza oamenii prin cuvinte motivationale, redirectioneaza-ti gandurile spre partea pozitiva a lucrurilor. Rezultatele nu vor ezita sa apara.



5.Gandeste-te la lucrurile la care esti buna.Nu te demoraliza atunci cand lucrurile nu par sa mearga in directia in care vrei tu.Incearca sa-ti pastrezi calmul si sa gasesti acel ceva ce nu functioneaza corect. Trebuie sa ai incredere in fortele proprii.



6.Inconjoara-te de lucruri frumoase. Fie ca este vorba de o carte care ti-a placut si pe care doresti sa o recitesti, fie ca este vorba de o melodie de care nu te poti satura, de un film bun sau de rochia si pantofii noi pe care i-ai purta si in somn daca s-ar putea, nu ezita sa faci ceea ce-ti place.Nu conteaza parerea celor din jur, ci doar starea pe care aceste mici "placeri'' ti-o genereaza.



7.Entuziasmeaza-te! Atunci cand lucrurile merg greu, ca nu mai ai starea necesara sa le duci la bun sfarsit si ai tendinta de a renunta, propune-ti sa realizezi un anumit lucru, ca rasplata la tot ceea ce te-ai chinuit pana atunci. Starea ta de spirit se va schimba doar la vizualizarea acelui moment.






Be different!!!!






Foto: Pinterest


2 comments: