Monday, January 6, 2014

Bucurestiul din povesti...

    Nu e luna mai potrivita ca ianuarie sa iesi la pas prin orasul vechi pentru a-i descoperi locurile fermecatoare, asta chiar si in lipsa fulgilor de zapada care i-ar fi accentuat farmecul.
    Dupa o zi incarcata care a dat startul acelei perioade "mult iubite si asteptate" de studenti, presesiunea
(care de fapt anunta punctul culminant, sesiunea), am facut un prim popas in Libraria Humanitas, deschisa la sfarsitul anului 2012 la parterul superbei Cladiri Cismigiu.
    Celebrul Hotel Cismigiu adaposteste un veac de istorie si farmec, fiind situat inca de la inceputuri, sub numele de Palace Hotel, pe Bulevardul Elisabeta, bulevard care avea sa devina un Broadway bucurestean in anii 30'. Anii 40', il innoiesc cu beraria Gambrinus care continua traditia celebrei berarii Gambrinus a scriitorului I.L.Caragiale. Povestea continua, iar in anii 65' isi primeste numele de Hotel Cismigiu datorita parcului din vecinatate. Urmeaza anii in care devine camin al studentilor de la Academia de Teatru si Film, fiind in final inchis din cauza contiilor de degradare avansate.
    Astazi, il gasim cu totul si cu totul schimbat si renovat, dar cu acelasi aer elegant a ceea ce a devenit de-a lungul timpului: un simbol.


    Te-am convins?! Ei bine, iti poti incepe calatoria in timp cu o ceasca de ceai fierbinte, rasfoind paginile cartilor de suflet in fata geamurilor mari care dau in bulevard.
    










La final, nu uita si de o scurta plimbare prin parc!







"Books aren't made of pages and words.They're made of hopes, dreams and possibilities"



Hugs and kisses!!!

No comments:

Post a Comment